Nelson Mandela er gået bort – sandhed og forsoning forbliver

No Gravatar

Nelson Mandela er død – arbejdet på at skabe retfærdighed igennem fred og forsoning imellem mennesker går videre.

Læs mere om dødsfaldet her: Berlingske

For mig står Nelson Mandela især for det sandheds- og forsoningsarbejde, som blev gennemført i Sydafrika for at skabe en fredelig afslutning på det racistiske apartheid styre.

Han var en mand, der igennem svære lidelser og nærkontakt med de tunge følelser som had, frygt, magt, ulighed og uforsonlighed, med stor ærlighed og ægthed viste, at vi kun igennem forsoning og tilgivelse kan komme videre som mennesker. Og videre kom Sydafrika og han selv efter adskillelse og mange års fængsling.

Nelson Mandela valgte for sig selv og sit land en retfærdighedsbetragtning, hvor sandhed og forsoning går frem for glemsel og had.

Læs mere om sandheds- og forsoningskommissionens arbejde her: Videnskab.dk

Det er Nelson Mandela fortjeneste, at Sydafrika i dag et foregangsland med hensyn til at løse konflikter igennem mediation eller konfliktmægling, hvor målet netop er ikke at hævne sig eller vinde over hinanden, men derimod at skabe forsoning og fælles løsninger på konflikter.

Læs mere om mediation som vejen forsoning her: Individuel vejledning

, , , , , ,

About Jørn Nedergaard

Som advokat har jeg specialiseret mig i mediation, også kaldet konfliktmægling. Jeg er beskikket af Justitsministeriet i Danmark og ansvarsforsikret i Tryg Forsikring. Endvidere er jeg registreret bachterapeut BFRP. Jeg møder alle med anerkendelse og dømmer ikke. Derfor er det heller ikke mit ønske at ville ændre den sandhed, som måtte gælde for det enkelte menneske. Men ofte kan en mindre ændring i tanke, sprog eller adfærd give et stort positivt udbytte. Jeg er specialist i metoder, som skaber positive forandringer i samarbejde og konflikter. Det er min erfaring, at langt mere end 80% af alle konflikter kan løses på kort tid med professionel rådgivning. I mit virke hjælper jeg mennesker med at håndtere konflikter og finde deres egne løsninger. Jeg arbejder med konfliktmægling, vejledning og udvikling i såvel private som erhvervsmæssige sammenhænge.
Comments are closed.