Mediation i stedet for parterapi

No Gravatar

Jeg havde for nylig en mediation imellem to ægtefæller, som var i overhængende risiko for at blive skilt. De så dog situationen i øjnene, inden det var for sent, tog ansvaret for deres forhold og valgte at løse problemerne igennem en mediation i stedet for at gå i parterapi.

ParforholdDet er rigtig fint at blive skilt i gensidig forståelse igennem en mediation, når det nu er kommet så vidt, men det er endnu bedre at være på forkant med situationen. Når parterne dybest set ønsker at blive sammen, kan en mediation nemlig give rammerne for en konstruktiv dialog, og skilsmissen kan ofte undgås.

Her var ægteparret kommet ind i et negativt forhold, hvor de så hinanden i et over/underordnelsesforhold, uden at nogen af dem egentlig ønskede det. Den indbyrdes kommunikation havde efterhånden udviklet sig til være aggressiv og byggende på magt og frygt. Denne dårlige rytme er meget vanskelig at bryde uden hjælp udefra, og det er her mediationen kommer ind i billedet og er særdeles velegnet.

Jeg har mødt mange især mandlige klienter, som giver udtryk for, at de ikke gider parterapi, fordi det føles for navlebeskuende. I mediationen lægges der ganske vist også vægt på at arbejde med følelser. Der er nemlig fokus på at bearbejde de følelsesmæssige blokeringer, som står i vejen for at parterne overhovedet kan komme i kontakt med sig selv og give udtryk for, hvad det egentlig er, de gerne vil opnå. Herved bliver mediationen ikke blot terapeutisk, men så sandelig også resultatorienteret, hvilket er berigende for både mandlige og kvindelige deltagere.

Omkring 40% af alle ægteskaber ender med skilsmisse, og der er ikke noget, som tyder på, at det går bedre med papirløse forhold. Tænk engang, om en stor del af disse fraskilte faktisk ikke ønskede skilsmisse – præcis som mine klienter her – men bare ikke så anden udvej og ikke kunne finde hjælp til at bringe dialogen tilbage på et forsonende spor.

Lad ikke dit ægteskab eller forhold ende med skilsmisse imod dit ønske. Hjælpen er her.

Læs mere om mediation som forebyggelse imod skilsmisse her.

, , , , , , , , , , ,

About Jørn Nedergaard

Som advokat har jeg specialiseret mig i mediation, også kaldet konfliktmægling. Jeg er beskikket af Justitsministeriet i Danmark og ansvarsforsikret i Tryg Forsikring. Endvidere er jeg registreret bachterapeut BFRP. Jeg møder alle med anerkendelse og dømmer ikke. Derfor er det heller ikke mit ønske at ville ændre den sandhed, som måtte gælde for det enkelte menneske. Men ofte kan en mindre ændring i tanke, sprog eller adfærd give et stort positivt udbytte. Jeg er specialist i metoder, som skaber positive forandringer i samarbejde og konflikter. Det er min erfaring, at langt mere end 80% af alle konflikter kan løses på kort tid med professionel rådgivning. I mit virke hjælper jeg mennesker med at håndtere konflikter og finde deres egne løsninger. Jeg arbejder med konfliktmægling, vejledning og udvikling i såvel private som erhvervsmæssige sammenhænge.
Comments are closed.