Generationsskifte

No Gravatar

Generationsskifte i en familieejet virksomhed, det være sig forestående eller fremtidigt, kan skabe uenighed og være en potentiel kilde til konflikt og splittelse i familien.

Familien er grundliggende det netværk, som giver os tryghed og identificerer, hvem vi er. Splittelse fører i reglen til savn og utryghed, og adskillelsen betyder, at vi – både bevidst og ubevidst – kommer til at spilde energi og tabe livskvalitet.

Ofte er virksomhedens eksistens en vigtig identifikationfaktor for familien. Splittelse omkring virksomhedens fremtid er således skadelig for både virksomheden og familien.

Dette dobbeltsidige problem kan alene løses igennem en åben dialog, som skaber gennemsigtighed. Det giver familien en mulighed for at få talt ud om problemet. Paradokset er så, at denne dialog i sig selv kan være optrappende, hvis følelserne får lov til at tage magten og sætte fornuften til side.

Mediation er et enestående værktøj, som sikrer, at dialogen i familien bliver målrettet imod en løsning af generationsskiftet. Samtidig hermed får de enkelte familiemedlemmer taleret og føler sig hørt.

Mediator er den professionelle, fortrolige og uvildige leder af processen. Mediator bringer de sande interesser frem i lyset, håndterer de følelsesmæssige udfordringer og holder et målrettet fokus.

Lad ikke generationsskiftet ødelægge hverken din familie eller din virksomhed.
Generationsskifte