Bachterapi – løs dine indre konflikter og undgå sygdom

No Gravatar

Bachterapi - løs dine indre konflikter og undgå sygdomBachterapi har navn efter Dr. Edward Bach, som levede indtil 1936 og var en succesfuld læge og forsker i London. Han var langt foran sin tid i synspunktet om, at den traditionelle medicin er alt for hård og fejlvirkende for mennesker i almindelighed.

Heller ikke den homøopatiske medicin, som han stiftede bekendtskab med, imens han en periode arbejde på Londons homøopatiske  hospital, fandt Dr. Bach tilstækkelig mild. Det blev hans livsopgave at finde en naturlig helbredelsesmetode, som ikke har bivirkninger.

Efter at have lukket sin klinik og sit laboratorium i London, flyttede Dr. Bach i 1934 til Sotwell nær Oxford. Her forskede han og praktiserede resten af livet. Resultatet blev Bach Blomsterremedier, som er et komplet behandlings og personligt udviklingssystem produceret på basis af blomster. Remedierne har over 8 årtier vist sit værd som et virkningsfuldt  alternativ uden bivirkninger eller afhængighed.

Det er Dr. Bachs filosofi, at indre konflikter, som handler om følelsesmæssige blokeringer, fører til sygdomme og står i vejen for personlig udvikling. Bach Blomsterremedier en her en hjælp i arbejdet på at forene sjæl, sind og krop i fuld harmoni.

Én af mine klienter har været igennem en skilsmisse. Den fandt ellers sin fredelige løsning igennem en mediation. Og det er rigtig godt for begge parter og ikke mindst for parrets børn.

Alligevel har den anden part haft vanskeligt ved at fungere i det daglige samarbejde omkring børnene. Han  kæmper selv med følelsesmæssige problemer uden at være parat til at tage ansvaret og gøre noget ved det.

Derfor ringede min klient og bad mig om at være hende behjælpelig med at finde en sagsførende advokat. Hun forestillede sig, at problemerne kunne løses igennem en forældremyndighedssag.

Jeg kunne tydeligt høre, at hun havde det rigtig dårligt. Hun ønskede dybest set ikke konfrontationen, men hun så bare ikke andre muligheder.

Bachterapi – løs dine indre konflikter og undgå sygdom.

Registeret Bachterapeut BFRP Jørn NedergaardSom et alternativ tilbød jeg hende derfor en bachkonsultation, idet jeg gjorde hende opmærksom på, at selvom eksmanden ikke var i stand til at bidrage på den bedste måde til samarbejdet, så kunne hun alligevel fremme mulighederne for et samarbejde ved ikke følelsesmæssigt at lade sig overmande af situationen.

Hun takke ja, og da vi mødtes et par dage efter, skal jeg lige love for, at hun også så ud til at have det meget svært. Hun var både fysisk og psykisk på sammenbruddets rand, og hun var fanget i situationen i en sådan grad, at hele livet var gået i stå. Der var ikke overskud til hverken børn, familie, venner, fritidsinteresser eller arbejde.

En bachkonsultation har form som en samtaleterapi med det formål at diagnostisere de følelser, som har ført eller kan føre til sygdomme og manglende muligheder for udvikling i livet. Bachterapeuter behandler ikke sygdomme – vi behandler mennesker. På baggrund af samtalen doceres de relevante blomsterremedier, og klienten får en flaske med de udvalgte remedier med sig hjem som hjælp til selvhjælp.

Bachterapi – løs dine indre konflikter og undgå sygdom.

Da klienten kom igen efter 3 uger, kunne jeg næsten ikke kende hende. Hun havde på det nærmeste gennegået en forvandling og udviste nu overskud og glæde ved livet. Og det helt uden, at eksmanden havde flyttet sig noget som helst. Alligevel var samarbejdet omkring børnene begyndt at fungere. Hun var mere end tilfreds med forløbet og følte sig fantastisk godt hjulpet at Bach Blomsterremedier.

At bryde igennem de følelsesmæssige blokeringer og undgå at blive fysisk og mentalt nedbrudt er vejen til at kunne tage ansvar for sin egen situation. Herved kan man skabe forandringer, som også har virkning i relationerne til andre mennesker, der ikke nødvendigvis er i stand til at tage deres ansvar.

Min klient havde nu overskud til det hele – ja faktisk var hun så fornyet og fyldt med energi, at jeg måtte hjælpe hende med at prioritere aktiviteterne og afstemme forventningerne.

Dette kunne lyde som en enestående case – men det er det ikke  Smiley

Bachterapi - løs dine indre konflikter og undgå sygdom